Wat levert het op?
Door uw eigen groene elektriciteit te produceren hebt u:
Groenestroomcertificaten
U bespaart op uw energiefactuur
Alle energie die u zelf opwekt, hoeft u namelijk niet aan te kopen bij de energieleverancier.
Door een combinatie van al deze voordelen is uw PV-installatie in 6 jaar terugbetaald.
Voor meer informatie, zie site: www.energiesparen.be & www.vreg.be
We hebben in ons gamma monokristalijne zonnepanelen & polykristallijne zonnepanelen.
Hoe werken zonnepanelen?
Hoe kun je thuis groene stroom opwekken uit het zonlicht?
Zonnepanelen zetten invallend zonlicht om in elektriciteit. Een zonnecel bestaat uit een dun laagje silicium met aan de bovenkant een negatieve en aan de onderkant een positieve lading, beschermd tussen twee glasplaten.
De energie van het zonlicht brengt stroom op gang van de bovenkant van de zonnecel naar de metalen onderkant. Door zonnecellen met elkaar te verbinden in een PV-paneel en vervolgens PV-panelen aan elkaar te schakelen, ontstaat een PV-installatie die voldoende elektriciteit kan leveren. Een omvormer zet de gelijkspanning opgebracht door de zonnepanelen om in wisselstroom. Die wisselstroom of elektriciteit gaat rechtstreeks naar de groene stroomteller. Deze houdt je opbrengst bij.
Als je PV-panelen op een bepaald ogenblik meer stroom produceren dan je nodig hebt, stroomt elektriciteit naar het elektriciteitsnet. De elektriciteitsmeter zal op dat moment terugdraaien. ’s Nachts en op donkere dagen, of als je meer stroom nodig hebt dan je PV-panelen kunnen leveren, gebruik je stroom van het net.
Plaatsing
Om voldoende opbrengst te hebben, moeten de panelen zo geplaatst worden dat er zo veel mogelijk zonlicht op valt.
Exact naar het zuiden is ideaal, maar geen must. Een oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest en een hellingshoek tussen 20° en 60° leveren ook een goede opbrengst.