Klimaatregeling

Warmtepompen

Klimaatregeling - warmtepompen

Waarom kiezen voor een lucht / water warmtepomp?

Een luchtwaterwarmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie. Een warmtepomp mag dan wel duurder in aankoop zijn dan klassieke verwarming, dankzij het hoge rendement en de lange levensduur verdient u de investering zeker terug. Bij een warmtepomp wordt ¼ elektriciteit gebruikt en ¾ haalt u (gratis) uit de natuur.

Elektriciteitswerken Lennik
Elektriciteitswerken Haaltert

Wat is een lucht / water warmtepomp?

Het is een flexibele, energie-efficiënte manier om te voorzien in de verwarmingsnoden in uw woning. Het principe bestaat uit 3 onderdelen: het buitentoestel, het binnentoestel (hydrobox) en het warmteafgiftesysteem (vloerverwarming, lage temperatuur, radiatoren, ventilo-convectoren en sanitair warm-water vat SWW). Een warmtepomp is te vergelijken met een omgekeerde koelkast of diepvries. Bij een koelkast wordt de warmte van binnen naar buiten afgevoerd, zodat het in de koelkast koel blijft. Een warmtepomp haalt warmte uit de omgeving, om deze af te geven aan een watercircuit dat deze warmte afgeeft in de woning.

De werking van een warmtepomp

Het warmteafgifte systeem

Het water komende uit de hydrobox wordt aangewend om in de woning via meerdere afgifte systemen van warmte te voorzien. Het rendabelste uitvoering is vloerverwarming, waarbij het water aan een temperatuur tussen 25 en 45 °C door de vloerverwarming stroomt om zo je ruimtes op te warmen. Bij dit systeem worden de hoogste rendementen bekomen.

Elektriciteitswerken Lennik
Elektriciteitswerken Haaltert

Sanitair warm water boiler

Op het warmtepomp systeem kan ook een sanitair warm water boiler bij gemonteerd worden. Hierbij wordt het warme water vanuit de hydrobox gebruikt om het sanitaire warm water te verwarmen. Het vat is standaard voorzien van een elektrische bijverwarming zodat op geregelde tijdstippende temperatuur in het vat kan verhoogd worden tot 70 °C om eventuele bacteriegroei te elimineren. Een roestvrij stalen warmtewisselaar zorgt voor de warmteoverdracht tussen de 2 watermassa’s. Optioneel kan ook een zonnepaneel aangesloten worden of een klassieke ketel.

Een warmtepomp plaatsen

Een warmtepomp kan geplaatst worden in uw nieuw – of verbouwingsproject. Een warmtepomp heeft geen schoorsteen of opslagtank nodig en vraagt dus bijna geen onderhoud.

Elektriciteitswerken Herzele
Trots op ons bedrijf met ervaring